Μελομακάρουνα μέ σιμιγδάλι

Μελομακάρουνα μέ σιμιγδάλι

1 φλυτζάνι τααγιού λάδι ή
1 πακέτο βιτάμ των 250 γραμ.
2&1/2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
ψιλό (περίπου)
1/4 φλυτζανιού τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
1/4 φλυτζανιού τσαγιού κονιάκ
1/4φλυτζανιού τσαγιού χυμός
πορτοκαλιού
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα.

Γ ι ά τ ό σιρόπι:
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
3/4 φλυτζανιού νερό
1 φλυτζάνι καρυδόψιχα
κοπανισμένη και λίγη κανελλοζάχαρη.

Σέ πήλινη λεκάνη χτυπάτε τό λάδι μέ τή ζάχαρη έπι 3/4 της ώρας. Ρίχνετε τό κονιάκ, τό ξύσμα πορτοκαλιού και τή σόδα λυωμένη καλά μέσα στό χυμό τού πορτοκαλιού. Προσθέτετε λίγο-λίγο τό σιμιγδάλι και τό αλεύρι περασμένο άπό τρυπητό και ζυμώνετε πολύ καλά νά ενωθούν μέ τά υλικά και νά γίνη μια μάζα μέτρια. Πλάθετε τά μελομακάρουνα (ϊδε λομακάρουνα μέ αλεύρι) και τά ψήνετε σέ μέτριο φούρνο έπι 20 λεπτά περίπου. Τά μελώνετε ό’δε μελομακάρουνα μέ αλεύρι) και τοποθετείτε σέ πιατέλα.

March 22 2010 04:09 am | Συνταγές για Κουραμπιέδες - Μελομακάρονα - Μπισκότα