Συκο φρεσκο γλυκο

Συκο φρεσκο γλυκο

1&1/4 κιλού συκάκια φρέσκα
1&1/4 κιλού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι γλυκόζη
2 ψλυτζάνια τσαγιού νερό
3 χαρτάκια βανίλιας άμυγδαλόψιχα ασπρισμένη.

Διαλέγετε μικρά συκάκια, τους αφαιρείτε τό κοτσάνι και τά πλένετε. Τά βράζετε σέ κατσαρόλα μέ μπόλικο νερό να μαλακώσουν. Τά στραγγίζετε και τά ρίχνετε σέ πήλινη λεκάνη, την οποία έχετε γεμάτη μέ νερό γαλαζόπετρας. (Διαλύετε 1/2 κουταλιά γαλαζόπετρας σέ 10-12 φλυτζάνια τσαγιού νερό). Τά αφήνετε νά μείνουν μισή ώρα, τά ξεπλένετε 4-5 νερά και τά στραγγίζετε καλά. Μπήγετε μέσα σέ κάθε σύκο άπό μισό αμύγδαλο. Βάζετε τή ζάχαρη μέ τό νερό νά βράση έπι 5 λεπτά κα’ι ρίχνετε μέσα τά σύκα. Τά βράζετε έπι 5 λεπτά, κατεβάζετε την κατσαρόλα άπό τή φωτιά και την αφήνετε μέχρι τήν επομένη. Ξαναβάζετε τήν κατσαρόλα στη φωτιά, βράζετε, ξαφρίζετε καλά, προσθέτετε τή γλυκόζη κα’ι τή βανίλια και βράζετε λίγο ακόμη νά δέση τό γλυκό καλά. Αφήνετε νά κρυώση και σερβίρετε στά βάζα.

March 19 2010 09:37 am | Συνταγές για Γλυκά κουταλιού