Μελιτζανακι γλυκο

Μελιτζανακι γλυκο

1&1/4 κιλού μελιτζανάκι
1&1/4 κιλού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 κουταλάκι τού γλυκού χυμός λεμονιού
άμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
3 κομμάτια κανέλλας
4-5 γαρύφαλλα ολόκληρα.

Αγοράζετε μικρά μελιτζανάκια, κατάλληλα γιά γλυκό, τά καθαρίζετε άπό τό κοτσάνι κα’ι τούς κάνετε κατά μήκος μικρή σχισμή. Τά βάζετε σέ πήλινη λεκάνη μέ κρύο νερό νά μείνουν 24 ώρες. Αλλάζετε 2-3 φορές τό νερό. Τά στραγγίζετε πάλι κα’ι βάζετε στή σχισμή κάθε μελιτζάνας 1-2 αμύγδαλα. Τά τυλίγετε μέ ψιλή άσπρη κλωστή, γιά νά μή φύγουν τά αμύγδαλα μέ τό βράσιμο κα’ι τά τοποθετείτε επάνω σέ πετσέτες. Βράζετε τή ζάχαρη μέ τό νερό και μυρωδικά έπ’ι 5 λεπτά. Ρίχνετε τά μελιτζανάκια κα’ι τά βράζετε έπ’ι 5 λεπτά. Κατεβάζετε τήν κατσαρόλα κα’ι αφήνετε τό γλυκό νά μείνη 24 ώρες. Στραγγίζετε τά μελιτζανάκια, τά ξεδιπλώνετε άπό τ’ις κλωστές κα’ι τά ρίχνετε πάλι στο σιρόπι. Τά βράζετε σέ δυνατή φωτιά, ξαφρίζετε, κα’ι όταν δέσουν καλά, προσθέτετε τό χυμό τού λεμονιού κα’ι άφοϋ πάρουν 1-2 βράσεις, κατεβάζετε, αφήνετε νά κρυώσουν κα’ι σερβίρετε στά βάζα.

March 19 2010 09:36 am | Συνταγές για Γλυκά κουταλιού